جام ورزشی؛ عدد 4 برای فرهاد مجیدی و طرفداران استقلال دو معنی خاص دارد. از یک سو فرهاد مجیدی 4 بار دروازه پرسپولیس را باز کرده و از سویی دیگر استقلال در زمان مربیگری پرویز مظلومی، 4 برد متوالی مقابل پرسپولیس به دست آورد.
این عدد خاص برای استقلالی ها باعث شده تا آنها در مواجهه با طرفداران پرسپولیس عدد 4 را نشان دهند.
نکته جالب اما مربوط می شود به تمرینات استقلال در تایلند. فرهاد مجیدی با پیراهن شماره 4 و شورت ورزشی شماره 7 تمرین می کند تا اینگونه برای پرسپولیسی ها کری بخواند.
آلکساندر کارپنکو، معلم انگلیسی 35 ساله اهل نیژنی ناوگرود روسیه، با انواع و اقسام وسایل تیز، صورتش را اصلاح می کند که شامل، بیل، تیشه و قیچی می شوند اما هرگز از تیغ استفاده نمی کند.
پس از شنیدن داستان هایی که پدربزرگش از جنگ جهانی دوم برای او گفت، اینکه چطور مردم از هر وسیله ی تیزی برای اصلاح کردن در زمان جنگ استفاده می کردند، آلکساندر در 16 سالگی برای اولین بار اصلاح کردن با تیشه را تجربه کرد.
به گمان او تیغ ریش تراشی تجملاتی بود و تصمیم گرفت برای این عادت صبحگاهی از وسایل تیز دیگر استفاده کند.
در بیست سال گذشته، کارپنکو از تمام وسایل تیز نظیر بیل، اسکنه و چاقوهای تیز برای اصلاح موهای صورتش کمک گرفته و مدعی است تا به حال هرگز از تیغ استفاده نکرده است.
این معلم خرافاتی به یاد می آورد وقتی همسرش برای اولین بار او را در حال اصلاح با یک تیشه دید از فکر اینکه قصد خودکشی دارد زیر گریه زد اما در طی سال ها به این عادت عجیب او عادت کرد.
دانش آموزانش هم در مورد تیغ های اصلاح عجیب او شنیده و از او خواسته اند به آنها نشان بدهد چطور با بیل اصلاح می کند اما او درخواستشان را رد کرده است. وی مدعی است اینکار خطرناک است و نیاز به سالها تمرین دارد، حتی خود او هم هر از چندگاهی صورتش را می برد.
کارپنکو به خبرنگاران گفته است عاشق بوی فلزات است در عین حال ترس حرکت چنین تیغه های نوک تیزی بروی گلویش و دانستن این نکته که یک حرکت اشتباه می تواند به قیمت مرگ او تمام شود، برای او هیجان انگیز است.
اخلاقت را خوب کن تا خداوند حسابت را آسان گرداند. (امالى صدوق، ص 278)
55- اخلاق و گفتار نرم
امام على علیه السلام:اِذا حَسُنَ الْخُلْقُ لَطُفَ النُّطْقُ؛
با اخلاق نیکو، گفتار نرم مىشود. (غررالحکم، ح 4052)
56- خوش اخلاقی در چیست؟
امام على علیه السلام:حُسْنُ الْخُلْقِ فى ثَلاثٍ: اِجْتِنابُ الْمَحارِمِ وَ طَـلَبُ الْحَلالِ وَ التَّـوَسُّعُ عَلَى الْعِیالِ؛
خوش اخلاقى در سه چیز است: دورى کردن از حرام، طلب حلال و فراهم آوردن آسایش و رفاه براى خانواده. (بحارالأنوار، ج 71، ص 394، ح 63)
57- تفسیر خوش اخلاقی
پیامبر صلى الله علیه و آله:اِنَّما تَفْسیرُ حُسْنِ الْخُلْقِ: ما اَصابَ الدُّنْیا یَرْضى وَ اِنْ لَمْ یُصِبْهُ لَمْ یَسْخَطْ؛
تفسیر خوش اخلاقى این است که اگر دنیا به انسان رو کرد، راضى و خشنود باشد و اگر رو نکرد خشمگین و ناراحت نشود. (کنزالعمّال، ح 5229)
58- اخلاق خوب در ترازوی عمل
پیامبر صلى الله علیه و آله:اَوَّلُ ما یوضَعُ فى میزانِ الْعَبْدِ یَوْمَ الْقیامَةِ حُسْنُ خُلْقِهِ؛
نخستین چیزى که روز قیامت در ترازوى اعمال بنده گذاشته مىشود، اخلاق خوب اوست. (قرب الإسناد، ص 46، ح 149)
59- تاثیر بداخلاقی در خانواده
امام على علیه السلام:مَنْ ساءَ خُلْقُهُ مَلَّهُ اَهْلُهُ؛
هر کس بد اخلاق باشد، خانواده اش از او دلتنگ و خسته مىشوند. (تحف العقول، ص 214)
61- به فکر آخرت بودن
امام على(سلام الله علیه):مَن أصلَحَ أمرَ آخِرَتِهِ أصلَحَ اللَّهُ أمرَ دُنیاهُ؛
کسى که کار آخرتش را سامان دهد، خداوند کار دنیایش را سامان می دهد.(نهج البلاغه، حکمت 89 )
62- کدام کار ،خیر است؟
امام على(سلام الله علیه):لا خَیرَ فی لَذَّةٍ تُعقِبُ نَدَماً.
در لذّتى که پشیمانى به دنبال دارد، خیرى نیست. بحارالأنوار - ج 77 - ص 212
63- رفتار با مردم
امام صادق(سلام الله علیه):کونوا دُعاةَ النّاسِ بِأَعمالِکُم.
مردم را با رفتارتان [به دین] فرا خوانید. تبلیغ در قرآن وحدیث - ص 250 - ح 275
64- اندوهگین کردن مومن
پیامبر اکرم (ص):مَن اَحزَنَ مُومِناً، ثُمَّ أعطاهُ الدُّنیا لَم یَکُن ذَلِکَ کَفّارَتَهُ وَ لَم یُوجَر عَلَیهِ.
هر که مومنی را اندوهگین کند و در مقابل همه دنیا را به او بدهد، کفاره گناه او نبوده و پاداشی بر کارش نمی گیرد.مستدرک الوسائل ح10336
65- بد اخلاقی
امام صادق (ع):إنَّ سُوءَ الخُلُقِ لِیُفسِدُ العَمَلَ کَمَا یُفسِدُ الخَلُّ العَسَلَ
بد اخلاقی عمل را تباه می کند، همانند سرکه، که عسل را فاسد می کنداصول کافی، ج،2 ص321، باب سوء الخلق، حدیث 1
66- محبوب ترین کار
امام صادق (ع):مَا یَقدَمُ المُومِنُ عَلَی اللهِ عَزَّوَجَلَّ بِعَمَلٍ بَعدَ الفَرَائِضِ أحَبَ إلَی اللهِ تَعَالَی مِن أن یَسَعَ النَّاسَ بِخُلُقِهِ.
مومن بعد از واجبات، نزد خداوی عزوجل کاری محبوب تر از این نیاورد که از اخلاق او در راحتی و آسایش باشند.
اصول کافی، ج،2 ص100، باب حسن الخلق، حدیث 4
67- پاداش اخلاق نیکو
امام صادق (ع):إنَّ صَاحِبَ الخُلُقِ الحَسَنِ لَهُ مِثلُ أجرِ الصّائِمِ القائِمِ.
آن که اخلاق نیکو دارد، او را پاداش انسان روزه دار شب زنده دار است.اصول کافی، ج،2 ص100، باب حسن الخلق، حدیث 5
68- بهشت واجب می شود
امام صادق (ع):ثُلاثَ مَن أَتَی اللهَ بِوَاحِدَةٍ مِنهُنَّ أوجَبَ اللهُ لَهُ الجَنَّةَ: الإنفاقُ مِن إقتارٍ وَ البِشرُ لِجَمیعِ العَالَمِ وَ الإنصافُ مِن نَفسِهِ.
سه خصلت است که اگر کسی با یکی از آنها نزد خدا رود، خداوند بهشت را بر او واجب گرداند: انفاق کردن با وجود تنگدستی، گشاده رویی با همگان، منصفانه برخورد کردن با دیگران.اصول کافی، ج،2 ص103، باب حسن البشر، حدیث 2
بسم ربّ الزّهراء
امام باقر(ع) میفرمایند:
«پدرم از جدّم، رسول خدا(ص) حدیث کردند که: در روز قیامت منبرهایی از نور برای انبیا نصب مینمایند و منبر من از همه بلندتر است.
آنگاه خداوند میفرماید:«ای محمّد! خطبه بخوان و من خطبه میخوانم که هیچ یک از پیامبران نشنیده باشند و پس از آن برای اوصیا، منبرهای نورانی نصب مینمایند و منبر وصیّ من علیّ ابن ابی طالب(ع) از هم? منبرها بلندتر است و علی(ع) به دستور حق، خطبهای میخواند که اوصیا نشنیده باشند ... و جبرئیل ندا میدهد که هان! اهل محشر سرها به گریبان کشید و دیدههای خود ببندید، همانا فاطمه(س) به جانب بهشت عبور میکند. حضرت در ملازمت فرشتگان با جلال و جبروت بر در بهشت فرود میآیند، پس فاطمه(س) توقّف میکند و التفات ایشان به جانب صحرای محشر است.
خطاب میرسد: «ای دختر حبیب من! اینک که دستور دادهام به بهشت روی، نگران چه هستی؟»
عرض میکند: «ای پروردگار من! دوست دارم چنین روزی مقام و منزلتم نزد اهل محشر معلوم شود.»
ندا میرسد: «ای دختر حبیب من! برگرد و در مردم بنگر و هر کس که در قلبش دوستی تو یا یکی از فرزندانت است، داخل بهشت گردان.»
و بعد امام(ع) فرمودند:
«به خدا سوگند در آن روز، فاطمه(س) شیعیان و دوستان خود را از میان مردم چنان بر میچیند که مرغ دانههای خوب را از بد جدا میکند.
آنگاه فاطمه(س) با شیعیان خود در بهشت حاضر میشوند. خدا در دل ایشان میافکند تا دوباره به محشر التفات میکنند، خطاب میرسد: «این نگرانی شما برای چیست؟ همانا دختر حبیب من، از شما شفاعت کرد»، عرض میکنند: «خدایا! دوست داریم قدر ما در چنین روزی معلوم گردد.»
خداوند میفرماید:
«ای دوستان من! در میان جماعت بنگرید؛ هر کس که به خاطر دوستی فاطمه(س) شما را دوست داشت، هر کس به خاطر محبّت فاطمه(س) به شما طعام داد، به خاطر محبّت فاطمه(س) به شما لباس داد، به خاطر محبّت فاطمه(س) شما را به جام آبی سیراب کرد، یا غیبتی را از شما دور گردانید، دست او را بگیرید و همراه خود وارد بهشت کنید.»
امام باقر(ع) فرمودند:
«به خدا سوگند که در محشر جز کافر و منافق و شکّاک نمیماند.»6 بحار الانوار جلد
از حضرت علی علیه السلام روایت شده: روزی پیامبر نزد فاطمه علیهاالسلام که محزون بود آمد و فرمود: دخترم از چه محزونی؟
دعاؤها علیهاالسلام فی یوم القیامة لدفع العذاب عن محبیها روی عن محمد بن مسلم الثقفی انه قال: سمعت اباجعفر (ع) یقول: لفاطمة علیهاالسلام وقفة علی باب جهنّم، فاذا کان یوم القیامة کتب بین عینی کل رجل مؤمن او کافر، فیؤمر بمحبّ قد کثرت ذنوبه الی النار، فتقرء فاطمة علیهاالسلام بین عینیه محبّاً، فتقول:
اِلهی وَ سَیِّدی سَمَّیْتَنی فاطِمَةَ، وَ فَطَمْتَ بی مَنْ تَوَلاَّنی وَ تَوَلّی ذُرِّیَّتی مِنَ النَّارِ، وَ وَعْدُکَ الْحَقُّ، وَ اَنْتَ لا تُخْلِفُ الْمیعادَ.
فیقول الله عز و جل: صدقت یا فاطمة، انی سمیتک فاطمة و فطمت بک من احبک و تولاک و احب ذریتک و تولاهم من النار، و وعدی الحق، و انا لا اخلف المیعاد- الی ان قال:- فمن قرأت بین عینیه مؤمناً، فخذی بیده و ادخلیه الجنة.
.: Weblog Themes By Pichak :.